currdb:
Определение №76/28.07.2017 по дело №846/2017 на ВКС, НК, III н.о.

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е№ 76

гр. София, 28 юли 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, трето наказателно отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и осми юли две хиляди и седемнадесета година , в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИНА ТОПУЗОВА

ЧЛЕНОВЕ: ДАНИЕЛА АТАНАСОВА

АНТОАНЕТА ДАНОВА

при участието на секретаря

и след становище на прокурора от ВКП Атанас Гебрев

като изслуша докладваното от съдия ДАНОВА наказателно частно дело № 846/2017 г.,за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по реда на чл.351 ал.5 от НПК по частен протест на прокурор от Апелативна специализирана прокуратура срещу разпореждане от 17.07.2017 г. на съдия от въззивния съд-Апелативен специализиран наказателен съд, с което на основание чл.352 ал.4 т.3 от НПК е върнат протеста на прокуратурата срещу определението, постановено по чл.309 от НПК - относно мярката за неотклонение на подсъдимия Й. Й..

В писменото си становище Върховна касационна прокуратура счита, че постановеното от АСнС определение, с което е изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“ на подсъдимия Й. подлежи на обжалване по реда на чл.309 ал.6 от НПК, поради което този съдебен акт следва да се провери от по-горна и...

За да виждате цялото съдържание е нужно да имате регистрация

Влезте в профила си или регистрирайте нов.